Weblog

2017 & 2018

Kanker
Kwetsbaar
Jong
(A)Sociaal
Cool Witje
Oor

2017 & 2018

Oor

Tijdens het knippen van mijn haar knipte Riya een stukje van mijn linkeroor af. Ik vond dat niet zo erg, want zij wilde toch altijd al een Van Gogh in huis hebben.

 

Cool Witje

Cool Witje

Het is een koude ochtend in oktober als we de woonkamer binnenkomen en verbaasd kijken naar wat we daar aantreffen: een geel-witte vlinder die vrolijk rondvliegt. De naam van de vlinder is Koolwitje. Hoe is die bij ons terechtgekomen?

Enkele weken eerder hebben we bij supermarkt Jumbo een krop bloemkool gekocht. Bij thuiskomst merken we dat de kool erg vuil is en vol met kleine groene eitjes zit. Ook zit er een groene rups op. Onze lust in bloemkool verdwijnt op dat moment en we laten de kool voor wat hij is. Een week later blijkt de rups zich te hebben verpopt, en we doen de pop in een plastic bakje zonder deksel.

Dat er ook een heuse vlinder uit zou komen, hadden we eigenlijk niet verwacht en we zijn de pop dan ook helemaal vergeten. De vlinder die nu in huis is moet wel uit de pop zijn gekomen, want het is buiten al te koud voor vlinders.

Na een paar rondjes door de kamer en de keuken gaat Koolwitje op het aanrecht zitten. Daar kan Riya het beest voorzichtig oppakken en in haar hand houden. Aan de hand van de tekening op de vleugels kunnen we bepalen dat het een zij is, een vrouwelijk exemplaar.

Een vlinder hoort in de natuur thuis, en we zetten haar dus op een klein denneboompje in de tuin, waar het roerloos blijft zitten. We denken echter dat haar levenskans zo te klein is, en brengen haar weer naar binnen. In de warmte begint ze weer te fladderen, en dat is het teken voor onze kat om aan te vallen. Maar daar steken we een stokje (een been) voor, en we brengen Witje naar boven waar ze voor het raam in de zon kan zitten.

Als later de zon weg is en we op zoek gaan naar de vlinder, vinden we haar niet op het plekje op het raam. En we denken de vlinder niet meer terug te zullen zien, die zit vast op een onvindbare plek.
Dan voelt Riya iets op haar hand, en als ze kijkt blijkt het Witje te zijn die zich aan haar vastklampt. En die zich vervolgens zonder protest in haar plastic bakje laat zetten.
Cool Witje lijkt ons nieuwe huisdier te zijn, Riya hoeft haar vinger er maar voor te houden en ze grijpt zich eraan vast. Het is een mirakel.

Meer foto's op Mijn Wereld

 

(A)Sociaal

Het bericht Kanker staat hier sedert eind april 2017.
Het aantal binnengekomen mailtjes is: 0.
Zo weinig sociaal is de internetgebruiker momenteel.

 

Jong

Jong

Uit deze foto blijkt duidelijk hoe jong ik al die tijd gebleven ben...
Op de foto althans.

 

Kwetsbaar

Riya

Dat een mens zich vaak oppermachtig en onkwetsbaar voelt, is een misleidende eigenschap. Want het tegendeel is waar. In 2017 wordt ons dat weer eens goed duidelijk gemaakt.

 

Kanker

Riya heeft gisteren een zware operatie ondergaan. Ze heeft darmkanker. De operatie is goed verlopen en hopelijk is de kanker nu verleden tijd.
Ze heeft nog veel pijn en is nog vaak erg misselijk, en het herstel zal nog veel tijd in beslag nemen.

Iedereen die dit leest en haar al dan niet kent: stuur een opbeurend berichtje, dat zal haar enorm helpen!
Mijn e-mailadres staat hier links. Bedankt namens Riya!

 

Mijn Zonzijde 1999-2017 Dick Waanders