Weblog

Koolmees Kunstje
Helicopter bij nacht
Ik droomde dat ik droomde...
Na de storm
Zwart-Wit
Betere (1)
Wat gebeurt hier?
Betere (2)
Almelo fietsvriendelijk?
Klaar
Scherp
Cola Cherry
Canadese begraafplaats
Bakker
Hagedissen
Poepgezicht

Ster

April - Juni 2015

Poepgezicht

Poepgezicht

25 juni 2015

Ik heb een poepgezicht gemaakt. Eigenlijk heeft mijn toiletpot het gedaan, met behulp van mijn poep. En hij heeft er lol in, zo te zien.

 

Hagedissen

Zandhagedis in Overijssel

7 juni 2015

Zandhagedissen komen niet meer zo veel voor in Nederland. Op één dag weten wij er echter niet één, maar zelfs twee in de zelfde omgeving in Overijssel voor de camera te krijgen.

Zandhagedis in Overijssel

Deze ligt midden op een zandpad te zonnen. Zij is iets anders getekend dan de eerste. Ik zeg zij, omdat mannetjes groen gekleurd zijn in de paartijd.

Zandhagedis in Overijssel

Hier is de kop en een poot wat beter te zien. Het blijven een soort pre-historische dieren, die gelet op de tekening en de kop verwantschap moeten hebben met de adder. Die wij overigens ook regelmatig tegenkomen.

 

Bakker

20 mei 2015

De bakker waar ik lang geleden wel eens een brood kocht, stuurde me twee maanden geleden zomaar een brief met de oproep op donderdag om half twee bij hem te komen voor het laten maken van een taart. Ik liet hem toen schriftelijk weten geen interesse in zijn taarten te hebben. Een maand later kreeg ik dezelfde oproep, nu moest ik op een woensdag om vier uur komen. Ditmaal negeerde ik de bakker, hevig geïrriteerd. Vandaag kwam er een dame aan de deur die namens de bakker kwam vragen waarom ik maar niet kwam opdagen! Ze zei dat als ik niet naar de bakker kon komen, zij de taart wel zou kunnen brengen.

Gelooft u dit verhaal? Waarschijnlijk niet. Een bakker zou nooit zulke rare dingen doen. Maar als ik u vertel dat als u “bakker” vervangt door “huisarts”, en “taart” door “bespreken van uw leefwijze”, dan kan ik u verzekeren dat dit zo heeft plaatsgevonden.

 

Canadese begraafplaats, Holten

Canadese begraafplaats

12 mei 2015

We komen regelmatig op en nabij de Canadese begraafplaats op de Holterberg, maar deze keer is het allemaal nog indrukwekkender en emotioneler dan anders.

Zie: Mijn Wereld/Canadese begraafplaats, Holten

 

Cola Cherry

12 mei 2015

Coca Cola Cherry is mijn favoriete frisdrank, en de enige waarvan er geen suikervrije-versie bestaat. Ik ben eens aan het rekenen geslagen om te weten te komen hoeveel suiker er wel niet in een litersfles (er bestaat geen anderhalve litersfles) Cola Cherry zit. Dat is schrikken: 33 klontjes. Ik heb nu rigoureus besloten om géén Cola Cherry meer te drinken.

 

Scherp

4 mei 2015

Zij: “De reclame heeft deze week heel scherpe aanbiedingen. Ik heb me aan het papier gesneden.”

 

Klaar

2 mei 2015

Ik: “Haal jij maar lekker patat, dan maak ik de tafel klaar.”
Zij: “Ik heb liever dat je haar eerst dekt.”

 

Almelo fietsvriendelijk?

Einde fietsoversteek (Foto: Dick Waanders)

28 april 2015

De nieuwe fietssnelweg F35 komt dwars door Almelo te lopen. De bedoeling van een snelweg is om niet geconfronteerd te worden met stoplichten en andere obstakels. Dat lukt hier in geen geval.
Ten behoeve van de aanleg van de F35 in de binnenstad van Almelo heeft men meteen maar een heel nieuwe weg aangelegd tussen de Kolthofsingel en de Sluiskade Noordzijde. Het resultaat daarvan is dat fietsers nu met geen mogelijkheid meer weten hoe ze een nieuw kruispunt over moeten steken. We constateren dat fietsers alle moeite moeten doen om van de ene naar de andere kant te komen, hetgeen resulteert in rare en verkeersgevaarlijke capriolen.
We zien ook dat er een eindje voorbij de kruising een prachtig aangelegde en met vier voorrangs-borden opgetuigde oversteek is gemaakt. Helaas eindigt die abrupt...

Meer foto's: Recht & Krom/Verkeer/F35Almelo

 

Betere (2)

21 april 2015

Ik wil een betere wereld.
Maar wat is dat eigenlijk?

 

Wat gebeurt hier?

Spookgedaante

21 april 2015

Heeft iemand enig idee wat er hier gebeurt? Zo ja, stuur dan onmiddellijk het antwoord in. De inzenders met het goede antwoord maken kans op vorstelijke prijzen!

 

Betere (1)

21 april 2015

Ik wil een betere wereld.
Maar waar vind ik die?

 

Zwart-Wit

9 april 2015

In een computerwinkel waar bijna alle apparaten zo zwart als de dood zijn, vraag ik om een witte computer en een witte monitor. De eigenaar is hoogst verbaasd en zegt dat hij zo'n vraag nog nooit eerder heeft gekregen. En hij is al vijf jaar eigenaar van de winkel. Ikzelf ben nog méér verbaasd, want dat zou betekenen dat alle klanten maar klakkeloos achter de heersende mode van akelige, pikzwarte toestellen aanlopen. Zouden álle Nederlanders nu werkelijk zúlke makke en domme schapen zijn? Het begint er echt op te lijken, want bijna heel Nederland loopt ook als een idioot achter Google, Facebook, Twitter, Youtube, Tablet, SmartTV en wat al niet meer aan...

 

Na de storm

Schotel aan de wandel

3 april 2015

De storm is eindelijk gaan liggen. Gedurende de hevige rukwinden is de schotelantenne op de foto aan de wandel gegaan. Het geval staat gewoon los op het dak van een schuurtje, alleen gesteund door een aantal zware stenen. Niet erg verantwoord, als je 't mij vraagt.

 

Ik droomde dat ik droomde...

3 april 2015

November vorig jaar moest ik op een bepaald moment heel sterk denken aan uitgever en journalist Han Pape, waar ik verder geen binding of contact mee heb. Later bleek dat de man toen getroffen was door een ernstige hersenbloeding.
Afgelopen nacht droomde ik dat ik over Han Pape gedroomd had. Ik droomde dat ik hem de dag daarna in de supermarkt tegenkwam, en dat ik dacht: “Zo die is ook weer snel hersteld!” Pape kwam naar me toe, en stelde me de vraag of ik hem kon helpen aan een bepaalde langspeelplaat. De desbetreffende muziek op die plaat ligt niet zo in mijn smaak, maar ik beloofde Han om te zien of ik hem ergens voor hem kon opduikelen.

Tot zover in het kort de dubbele droom. Voor zover ik mij kan herinneren heeft Pape nooit platen bij me gekocht, en het is me ook een raadsel wat de droom - die me nog levendig voor de geest staat - te betekenen zou kunnen hebben.

 

Helicopter bij nacht

1 april 2015

Vannacht om half twee hoor ik het hevige geronk van een hefschroefvliegtuig direct boven ons huis. De storm is dan net een beetje geluwd. Heel kort daarna hoor ik de machine weer opstijgen, waaruit kan worden afgeleid dat hij geland is geweest. Ik vlieg naar zolder om te zien of ik wat kan zien. In de verte zie ik tussen de bomen door blauwe zwaailichten. Verder niets.
Vandaag kan ik in het nieuws op teletekst en op internet helemaal niets terugvinden van een incident dat hiermee te maken zou kunnen hebben. Heel vreemd.

 

Koolmees Kunstje

Vogel doet kunstje (Foto Dick Waanders)

1 april 2015

Als ik dit koolmeesje in de boom vraag om een kunstje voor mij te doen, dan doet het dat braaf. De vogel gaat “dood liggen” en kijkt me ondertussen met één oog guitig aan.

 

Mijn Zonzijde © Dick Waanders