Weblog

Broodbakmachine
Gezocht!
Tablet is ongezond
Tablet is een wonder
Goedkope lesbienne
Nieuwe TV
Verduistering
Webshops uit de gratie
DOGPVC
NOP's
Rare tijd
Mens/Vrouw
Zoekmachines

Ster

December 2014

Zoekmachines zijn geen machines

28 december 2014

Eén van de vele foutief uit het Engels vertaalde woorden is Zoekmachine. Bij machines denken we echter aan grote dingen, zoals een vliegmachine, asfalteermachine, houtzaagmachine of (iets kleiner) naaimachine, wasmachine en keukenmachine.
Ooit zal iemand het Engelse Search-engine abusievelijk of als grap hebben vertaald als zoekmachine, en dat is tot op heden zo gebleven. Zo zijn er wel meer computertermen met rare vertalingen.
Het Engelse engine betekent vooral motor, en dan in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Zoekmotor zou dan ook juister geweest zijn. Maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan zoekzijde of zoekdienst, dan hoeven we niet steeds aan een of ander massief zwoegend en snuivend mechanisch apparaat te denken.

 

Mens/Vrouw

24 december 2014

Ik: “Ben je 't alweer vergeten?”
Zij: “Nee hoor, ik lijd nog niet aan demensie!”
Ik: “Nee, maar wél aan devrouwsie!”
Zij: “Ja, dat wel!”

 

Rare tijd

Kruidvat

maandag 22 december 2014

 

NOP's

maandag 22 december 2014

De vereniging voor NOP's, die ik voor 50% serieus bedoelde, wekte de woede op van een jonge vriend. Vanwaar die woede heb ik nooit gesnapt, want hij had ook lid kunnen worden. Maar kennelijk dacht hij er niet bij te mogen horen. NOP's zijn Niet Oppervlakkige Personen, en ik zou ze ook SNOBS hebben kunnen noemen. NOPS zijn mensen met een eigen mening en smaak, die ze ook niet onder stoelen en banken steken. NOPS zijn mensen die niet meelopen met elke modegril op gebied van kleding, muziek, inrichting, eten etc.
NOPS zijn mensen die niet naar IKEA, Media Markt, Aldi, Lidl en Gamma gaan. Tegenwoordig zouden NOPS niks te maken willen hebben met Google, Facebook, Twitter, YouTube en de Cloud.

Helaas is de vereniging nooit van de grond gekomen, want de afkorting NOP is al in gebruik voor Niet Onderwijzend Personeel.

 

DOGPVC

maandag 22 december 2014

Geïnspireerd door een afkorting die ik ooit las in de Donald Duck: DVTOVWCDNKJ (De Vereniging Tot Opvang Van Werkeloze Cowboys Die Niet Kunnen Jodelen) wellen er bij mij ook vaak ideeën op ter oprichting van een nieuwe vereniging.
Zoals daar o.m. was: DVVMDNBEVWH (De Vereniging Van Mensen Die Niet Bij Een Vereniging Willen Horen).
Die vereniging is wegens gebrek aan leden na drie jaar weer opgeheven.
De club die wél succesvol was: DOGPVC (De Overijsselse Grens-Palen Verzamelaars Club) bestaat nog steeds. De naam is alleen ingekort tot OGVC. (Zie: Op de Grens)

 

Webshops uit de gratie

maandag 22 december 2014

In Recht & Krom begint een serie artikelen over: “Waarom webshops uit de gratie zullen raken” met een artikel over Webwinkel Conrad en mijn persoonlijke ervaring ermee.

 

Verduistering

maandag 22 december 2014

Prinses Christina van Spanje wordt vervolgd wegens verduistering. Ze had het licht uitgedaan.

 

Nieuwe TV

zaterdag 13 december 2014

Ik: “Ik moet maar eens een nieuwe televisie kopen.”
Zij: “Waarom dat dan?”
Ik: “Hier zitten geen goede programma's meer op.”

 

Goekope lesbienne

Voordeelpot

vrijdag 12 december 2014

 

Tablet is een wonder

zaterdag 6 december 2014

Het klopt, ik had het over een Tablet-PC. En het klopt ook dat het apparaatje een groot wonder is, waarvan men het bestaan 60 jaar geleden niet had kunnen vermoeden. Een computer vulde toen nog een volledige kantoorruimte en was nog een onbekend fenomeen. Maar persoonlijk ben ik niet zo blij met de huidige miniaturisering, al doet die soms weer denken aan de begintijd van de mobiele telefoon: mensen zeulen nu soms hele draaiorgels met zich mee!

 

Tablet is ongezond

vrijdag 5 december 2014

Tegen mijn hoofdpijn slik ik soms een witte tablet met een gleufje erin. Vandaag krijg ik een andere witte tablet, met twee gleufjes en een rond gaatje erin. En die bezórgt mij hoofdpijn. Wat ik vooraf al vermoedde, blijkt te kloppen: je wordt er ziek van. Het is een onmogelijk ding met zulke akelig kleine letters, dat je er barstende koppijn van krijgt. Dat er fabrikanten zijn die zoiets menen te moeten produceren, hou je niet voor mogelijk. En de enorme nadelen van het geval lees je niet in de bijsluiter, en worden je ook nergens anders (bijvoorbeeld op internet) verteld. Nu voel ik mij weer geroepen om de mensheid voor deze tablets te waarschuwen.

 

Gezocht!

Compositietekening

maandag 1 december 2014

Hierboven het getekende portret van een ernstige verkeerszondaar, die ons bijna een doodschrik bezorgt. We rijden met de auto over de Sluiskade Zuidzijde in de richting van de Ootmarsumsestraat. Voor ons rijden twee jonge fietsers, waarvan de linkse een beetje veel ruimte nodig heeft, zodat ik voorzichtigheidshalve naar links begin uit te wijken. Op hetzelfde moment als ik hem ga passeren gooit de gek - zónder een hand uit te steken en zónder ook maar een blik naar achteren te werpen - zijn fiets voor de auto om de Winkelsteeg in te duiken. Riya raakt in paniek en gilt het uit van schrik, en ik trap uit alle macht op de rem. Gelukkig voor de gestoorde jongen schamp ik hem maar licht en kan hij op de fiets blijven. En wat doet de idioot? Hij fietst gewoon door of er niks gebeurd is. Ik ga achter hem aan om hem duidelijk te maken wat zijn zelfmoord-escapade voor hemzelf en voor ons voor gevolgen kan hebben.
De jongen weigert echter te stoppen, en als we hem door het open raam een vermaning toeschreeuwen, zegt hij dat hij altijd op deze manier oversteekt. Tegen Riya roept hij dat ze de kanker kan krijgen, en dan weten we helemaal wat voor mislukt schepsel dit is en dat hij dringend een heropvoeding behoeft. Zijn leeftijd is ongeveer 13-14 jaar, en hij woont in de Winkelsteeg of omgeving. Dat is de wijk Oosteres. Van ons is hij voorlopig nog niet af.

 

Broodbakmachine

maandag 1 december 2014

Uit onvrede met het supermarktbrood en zelfs met het veel duurdere thuisbakkerbrood, hebben we nu een eigen broodbakmachine gekocht.
Binnenkort kunt u kennis maken met onze wereldwijde excellente broodbakservice en sturen we u ons warmebakkerbrood vliegensvlug hot en gratis toe. Mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een koude douche en een afgekoeld brood, dan zult u daarvoor een passende vergoeding van ons ontvangen.

 

Mijn Zonzijde © Dick Waanders