Weblog

Drama achter herfstfoto
Ondertitel op TV
Echt sociaal delen
Blokker-taal
Mijn Zonzijde weer actief
Telefoon - Facebook
Roodborstje tikt
Dinosaurus-eieren
Zweerde
Han Pape
Geklepper
Zwitsal
Geliefd
Fietssnelweg
Krol moet opstappen!
Niet bellen
Webwinkels gaan verdwijnen
Facebookklanten gestoord

Ster

November 2014

Facebookklanten zijn gestoord

zondag 30 november 2014

Volgens de leiding van Facebook zelf zijn al haar klanten geestelijk gestoord en niet mentaal in staat om een gezamelijk proces tegen Facebook aan te spannen!
Meer daarover binnenkort in Recht & Krom.

 

Webwinkels gaan verdwijnen

vrijdag 28 november 2014

De omzet van webwinkels stijgt nog altijd enorm. Maar het zal niet lang meer duren voordat daar een kentering in komt. De problemen met kopen via internet zullen op den duur zó groot worden, dat mensen er uiteindelijke geen vertrouwen meer in hebben.
Over die problemen schrijf ik binnenkort uitvoerig op Recht & Krom.

 

Niet bellen

vrijdag 28 november 2014

Ik: “Je hoeft morgen niet te bellen.”
Zij: “O.K., maar naar wie hoef ik niet te bellen?”
Ik: “Naar 030-7556930 of 030-7556931.”
Zij: “Wat is er dan met die nummers?”
Ik: “Ik heb zelf al ontdekt wie er achter zit.”
Zij: “Mooi! En wie zit er achter?”
Ik: “Drukwerkverspreider Axender.”

 

Krol moet opstappen

donderdag 27 november 2014

Henk Krol van de 50Plus partij moet onmiddellijk opstappen en mag nooit meer in het openbaar verschijnen! Iemand die op TV (in het programma Eén Vandaag) verkondigt: “BEN toch eens eerlijk!” dient voor een dergelijk staaltje taalverkrachting levenslang gestraft te worden!

 

De Fietssnelweg F-35

Fietssnelweg

donderdag 27 november 2014

Graag wil ik het vandaag hebben over de Fietssnelweg tussen Enschede en Nijverdal, die al jarenlang in aanleg is. Afgelopen zomer was er plotseling een geïsoleerd gedeelte langs Wierden gereed. Het is dus nog niet mogelijk om in één ruk van Enschede naar Nijverdal te racen. Maar er zijn meer problemen.
Het kilometer lange stuk bij Wierden gaat vlak langs twee rotondes, en op de F-35 - zoals de fietssnelweg heet - hebben fietsers voorrang op al het andere verkeer. Bij het oprijden van de - erg kleine - rotondes moet een automobilist eerst kijken of er verkeer op de rotonde is, daarna moet hij zijn richtingaanwijzer aanzetten en meteen gelijktijdig naar links én rechts kijken om te zien of er (brom)fietsers naderen.
En vooral bij slechtere weersomstandigheden en schemering is het erg moeilijk om een fietser tijdig op te merken. Mede door de twee slingers in de fietssnelweg zijn het vooral de hardrijdende bromfietsers die lastig op tijd gezien worden. Bovendien kijken ze niet meer op of om als ze weten dat een auto voor ze moet stoppen.

Daar gaan ongelukken van komen, hebben we enkele maanden geleden tegen elkaar gezegd. En we hebben gelijk gekregen, er zijn al meerdere fietsers aangereden.

Op een autosnelweg mag je als fietser en wandelaar niet komen. Maar hoe zit het met een fietssnelweg? Op een zondag en bij mooi weer hebben wij als fietsers moeten zigzaggen tussen de wandelaars door en hebben we veel moeite moeten doen om ze te ontwijken. Is dat wel de bedoeling van een fietssnelweg? Zou er geen wandelverbod moeten komen?

Fietssnelweg

 

Geliefd

woensdag 26 november 2014

Zij: “Morgen schat, wat kijk je boos?”
Ik: “Zo kijk ik altijd, 't is niet voor niks dat ik zo geliefd ben!”

 

Zwitsal

Zwitsal

dinsdag 25 november 2014

In “Blokker-taal” (5 november) gaat het over de naam Zwitsal die bij Blokker zo gespeld wordt: “Zwitzal”. Het is bijna méér dan toevallig dat ik nu een volle tube Zwitsal vind naast mijn garage. Er hebben mensen overheen gelopen en ook ik denk dat het om een lege tube gaat. Maar na schoonmaken blijkt dat het om een tube gaat die nog niet gebruikt is.

 

Geklepper

zondag 23 november 2014

Vandaag kleppert de brievenbus weer eens, een heel jong meisje stopt er een pakket reclame in. Gewoonlijk doet ze dat pas op dinsdag. Bezorgen van reclame op zondag is één van die dingen die ons mateloos irriteren. Niet alleen omdat het volgens de wet niet mag (al zal er niemand meer tegen optreden), maar omdat wij nog zo schrander zijn om te beseffen dat er in elke week één rustdag moet zitten.
Ook het openstellen van winkels op zondag is ons een gruwel, evenals pakket- en goederen-bezorging op die dag.
Koopavonden blijken steeds minder in trek te zijn, maar kopen op zondag wel? We beginnen een steeds zieliger land te worden...

 

Han Pape

vrijdag 21 november 2014

Het is een mysterieus iets. Soms moet ik sterk aan een bepaald persoon denken, vaak iemand die ik nauwelijks ken en zelden tegenkom, en dan blijkt dat er iets met die persoon aan de hand is.
Dat is ook het geval met journalist en uitgever Han Pape uit Wierden. Wekenlang heeft die man “in mijn hoofd” gezeten. Ik heb zelfs getracht om mij te abonneren op zijn onafhankelijke weekkrant voor Twente, De Roskam, maar dat lukte niet via internet. Lang geleden, toen Pape nog redactiechef van de Twentsche Courant was, heeft hij wel eens een lullige column over mij geschreven (of laten schrijven). Maar omdat hij altijd kritisch en sceptisch is, heb ik hem dat vergeven.
Later ontdekte ik ook nog dat hij heel in de verte familie van mij is, via mijn moeders kant.

En vandaag lees ik dat Han Pape eerder deze week een hersenbloeding heeft gehad, en er ernstig aan toe is. Zijn weekblad is daarom deze week niet verschenen. Andere medewerkers zullen proberen om het blad lopende te houden. Een moeilijke klus, want Han Pape is de Roskam en de Roskam is Han Pape.

 

Zweerde

vrijdag 21 november 2014

Ondertiteling op Nederland 3: “Ik zweerde dat ik je zou krijgen.”
Gaat de taalbeheersing nu werkelijk zo achteruit, of is er een samenzwering tegen de sterke werkwoorden aan de gang?

 

Dinosaurus-eieren

Dinosaurus

woensdag 19 november 2014

Door een zeer gelukkige omstandigheid hebben we drie dinosaurus-eieren (dinosaurus eggs) op de kop weten te tikken. Om ze uit te broeden hoeven we ze niet op de kop of schaal te tikken, maar ze gewoon in water te leggen. Na een paar dagen wachten komt het oerbeest dan moeizaam uit zijn ei gekropen. Een spannende en magische happening.

Dinosaurussen in ei

Hier zit de eerstgeborene met volle aandacht te kijken hoe twee andere dinootjes uit hun eiige omhulsel aan het kruipen zijn.

 

Roodborstje tikt

dinsdag 18 november 2014

We hadden het nog niet eerder meegemaakt, maar nu hebben we een roodborstje dat tegen ons raam tikt. Het is niet zo - wat we eerst dachten - dat hij ons wil zeggen dat de bak met stukjes oud brood leeg is, en hij wil ook niet naar binnen. Nee, het is zo dat hij zichzelf ziet weerspiegelen in een stukje van het raam waar geen vitrage hangt. Hij ziet zichzelf dus als indringer van zijn territorium. En het schijnt dat roodborstjes erg agressief kunnen zijn en hun concurrenten letterlijk willen doodmaken.

 

Telefoon - Facebook

maandag 17 november 2014

Het heeft 80 jaar geduurd voordat de meeste Nederlanders een telefoon-abonnement hadden.
Het heeft nog geen 8 jaar geduurd voordat de meeste Nederlanders lid waren van (het totaal zinloze) Facebook...

 

Mijn Zonzijde weer actief

vrijdag 7 november 2014

Aan de lijst van webzijdes hiernaast, is weer een nieuwe toegevoegd: Mijn Zonzijde. Eigenlijk is dit al een oud domein. Oorspronkelijk was het de overkoepelende naam van al mijn webzijdes zonder eigen domein. Op 22 juni 2009, is de naam exclusief gebruikt voor een nieuwe webzijde over de schoonheid van oude (en sommige nieuwe) gebouwen in de regio. Door te weinig reacties is Mijn Zonzijde weer opgeheven in 2012. Vandaag heb ik hem weer gereactiveerd, nu als koepelnaam én als naam van de “bijzondere-objecten-in stad en dorp-zijde”.

 

Blokker-taal

woensdag 5 november 2014

Bij Blokker in het centrum van de stad zien we een bord met de tekst: “Zwitzal billendoekjes”. Een medewerkster zegt: “O, en de maker van dat bord heeft nog wel een HBO-opleiding!”

Niet lang daarna zijn we in een naburige plaats bij Blokker, en zien deze tekst: “Potable radio”. We vragen aan een winkelmeisje of ze weet wat een potable radio is. Ze zegt “O, er moet alleen nog een r tussen”, op een toon alsof ze wil zeggen: Dat stelt toch helemaal niks voor.

Zou de maker van de borden dezelfde zijn? Dat er soms fouten gemaakt worden is onvermijdelijk. Maar dat die fouten dan ook nog in de winkel terecht komen is voor ons onbegrijpelijk.

 

Echt sociaal delen

dinsdag 4 november 2014

ALLES op mijn duizenden internetpagina's deel ik gratis en zonder verplichtingen met u.
U hoeft nergens lid van te worden, u hoeft geen account aan te maken, u hoeft geen persoonlijke gegevens aan mij af te staan, ik leg geen persoonlijke gegevens van u vast, ik geef uw persoonlijke gegevens niet door aan commerciële instellingen en bedrijven, ik bespioneer u op geen enkele wijze, u hoeft niks te laiken of te twieten en u hoeft zich niet aan ellenlange gebruikersvoorwaarden te houden.

En bovenal: Ik probeer niet over uw rug grof geld te verdienen!
Waar vind je tegenwoordig nog zoiets?

 

Ondertitel op TV

maandag 3 november 2014

“Het was een stijle bergafdaling.”

 

Drama achter herfstfoto

zaterdag 1 november 2014

November is goed én slecht begonnen. De herst is mooi en het weer is warm (té warm), maar achter deze foto gaat een ramp schuil.

Het prachtige Huize Bellinckhof, een monumentaal landhuis en bijna recht tegenover ons huis, staat in brand.

De brandweer is snel ter plaatse, maar dan slaan de vlammen al naar buiten.

In een mum van tijd komen er van alle kanten brandbluswagens uit de omgeving aanrijden. Door snel en adequaat optreden van de brandweer is het vuur binnen een klein uur onder controle. Gelukkig is het gebouw niet helemaal afgebrand en ziet de buitenkant er nog behoorlijk intact uit. Vanbinnen is er erg veel schade ontstaan en is Huize Bellinckhof voorlopig onbewoonbaar.

 

Mijn Zonzijde © Dick Waanders