Saycards 1

Uit Dagblad Tubantia 1 september 1995:

Dick Waanders voorziet alleenstaanden van papieren wapen.

 

 

Wie contact zoekt maar verlegen is, gebruikt Saycards


Eenzaamheid is een groot probleem.
Miljoenen mannen en vrouwen in Nederland zijn zoekende. Ze zouden graag vriendschap of een relatie willen, maar missen de sociale vaardigheden, de fantasie en de moed om zomaar vreemden aan te spreken. Dick Waanders, zelfstandig ondernemer en alleenstaande, ontdekte een methode waarmee “op eenvoudige, ongedwongen en mogelijk ook nog grappige manier volkomen vreemde mensen te benaderen zijn”. Waanders bedacht de 'Saycards', kleurige kaarten met grappige, spitsvondige maar ook serieuze teksten.

Het idee ontstond tijdens een boogie-woogie concert. Harde muziek maakte communicatie vrijwel onmogelijk. “Op een gegeven moment ging er een vrouw naast me zitten. Ze rookte een sigaret. Dat stonk verschrikkelijk. Omdat ik daar niet goed tegen kan, wilde ik er iets van zeggen. Tegelijk was het ook nog eens een héél mooie vrouw. Om die reden zou ik haar eveneens graag aanspreken. Maar ik durfde weer eens niet”.

Bij Dick Waanders ging een lampje branden. “Als je niet het lef hebt iemand aan te spreken, zou je heel simpel een kaartje met een passende tekst kunnen geven”. Voor de boogie-woogie-dame heeft hij inmiddels zo'n probeersel in petto: 'Ik zou je kunnen kussen! (Als je maar niet rookte)'.

Een kennis stelde vervolgens voor de Saycards tot nut van de gehele mensheid te maken. Aldus geschiedde.
“Alles in het leven is tegenwoordig te koop”, filosofeert Dick, maar voor vriendschap en een partner gaat dat niet op. Ja, je hebt huwelijks- en contactbureau's, maar daar betaal je zakelijke bemiddeling”.
Waar mensen het meest behoefte aan hebben, zo weet Dick uit eigen ervaring, is in de praktijk het moeilijkst bereikbaar.“Miljoenen landgenoten worstelen er mee. En niemand durft met een groot bord over straat te lopen, waarop staat wat hij of zij wil”.


Als je iemand aardig vindt en niet de moed hebt om het te zeggen.


Voor in bibliotheken, boekhandels en wanneer iemand ergens een boek zit te lezen.


De charmantste wijze om iemand te beledigen, of een manier om te zien of de ander humor heeft.


Als zijn/haar stem betoverend klinkt, of als je net van een heavy metal concert komt.


Als je niet gelooft in onvoorwaardelijke liefde.


Als je onrealistische verwachtingen koestert.


Als je op de goede weg bent, en hij/zij tegen je lacht!


Als je iets diepzinnigs wilt zeggen.


Als je 't over sex wilt hebben.

Als je een eigen visie hebt op het begrip samen delen.


Voor allerlei doeleinden te gebruiken.