Gehoord worden

9 oktober 2017

Elk mens wil graag gehoord en serieus genomen worden. Zo steekt het Harrie Weggelaar dat bijna niemand zijn theorie over atomen wil begrijpen. Ik noem Harrie hier omdat ik zojuist gezien heb dat hij mijn eigen visie op het Universum heeft geadopteerd, zonder overigens de bron te noemen.
Kort samengevat is mijn visie: Het Universum is God, en God is het Universum.
Harrie blijft uitgaan van microwezens, maar in mijn visie zijn micro en macro relatieve begrippen in de kosmos. We kunnen alleen vaststellen dat wij als mensen ze beide niet kunnen zien.
Harrie schrijft o.a.: "Hij (God) weet dan ook alles over jou, veel en veel meer dan jijzelf weet. Kun je je dat voorstellen?"

Dat sluit aan bij wat ik hier wil betogen. God hoeft namelijk niet per se een mensachtig superwezen te zijn. God zou ook kunnen staan voor een 'onderneming' die universums bouwt of ontwikkelt. De mogelijkheid dat er meerdere universums bestaan, wordt inmiddels al geaccepteerd door wetenschappers. En God kan dus ook in een ander heelal dan het onze bestaan.

Uitgaande van hoe computersystemen momenteel worden gemaakt (alles met elkaar verbinden via internet, ook zonder dat wij het weten) kom ik op de gedachte dat God als Schepper een gigantisch netwerk heeft ingebouwd in alles wat er bestaat in dit universum, en zeker op de planeet aarde.
Net als menselijke programmeurs ontvangt God dus alle signalen over ons wel en wee, en kan er ingegrepen en bijgestuurd worden indien nodig.

Dat het contact met God geen eenrichtings-verkeer hoeft te zijn, is ook al onomstotelijk vastgesteld. Wijzelf kunnen ook contact met Hem opnemen. Het heet bidden.
God luistert en onze gebeden worden gehoord. Vaak zelfs vérhoord.