Forum (1)

Van: N. G.

Oh, als ik toch in zo'n stiltedorp zou mogen wonen, dan zou ik, voor mijn gevoel, de jackpot hebben gewonnen. Nu na jaren van ernstige overlast van de buren waar de politie zich geen raad meer mee weet en de woningbouwvereniging ook vrijwel niets kan doen, zou ik alles over hebben voor maar een beetje stilte.

Van: S. v. D.

De initiatieven omtrent een stiltedorp lijken me geweldig!
Een opmerking: mijn hond is stil, blaft nooit en straalt veel rust uit. Is een puur natuurse hollandse herdershond. Is een minpunt dat mijn knuffel dus dan niet mee zou mogen...

Stilte: Als dierenliefhebber kan ik helemaal met u meevoelen. Het is waar dat de ene hond de andere niet is. Het is ook een feit dat honden blaffen en voor geluidsoverlast zorgen. U begrijpt dat het ondoenlijk is om de ene hond wel toe te laten in een Stiltedorp en de andere niet, dat zou al gauw tot gevoelens van discriminatie leiden.

Van: D.H.

Afhankelijk van de locatie wil ik er wel wonen. Wellicht is het mogelijk perioden af te spreken, waarop je het gras maait, of verbouwt. Sommig lawaai is onvermijdelijk.
Wat doe je met bewoners die, uiteindelijk toch lawaai (gaan) maken?

Stilte: Goede suggestie wat betreft het afspreken van tijden om lawaaiige zaken te doen. Bewoners die toch onnodig lawaai maken zullen worden verwijderd uit het dorp. De "gedoog- en suscultuur" zal in het Stiltedorp niet mogen heersen!

Van: N.O.

Ik vind het een fantastisch en verrassend idee, want ik heb grote behoefte aan stilte en rust.

Van: A.W.

Waar had u ongeveer gedacht dat het dorp komt en zullen er ook huurhuizen zijn?

Stilte: Het dorp zal zeker in een rustige omgeving (moeten) komen. Huurhuizen lijken me gewenst.

Van: L.V.

Een prachtidee, zo'n stiltedorp!!
Ik zou zelfs grasmaaiers verbieden. Als je de natuurlijke begroeiing laat staan, heb je geen grasmaaiers nodig. En bladeren laat je gewoon liggen, of je veegt ze met een rijf. Zo werd dat vroeger ook gedaan! Ik zou er wel willen wonen.

Van: B.v.E.

Want in de praktijk vind ik het heerlijk om stilte te kunnen kiezen. Ik houd van de stilte. Hierdoor worden subtielere zaken weer opgemerkt. en dat is hard nodig.

Van: S.P.

Ik wil graag dit idee steunen.
En natuurlijk zou ik graag daar inwoner van willen worden. Een dorp gelegen in het bos of in de nabijheid van het bos zou fantastisch zijn!!

Van: J.G.

Kwam op je site wegens mijn dagelijkse ergernis over de verschrikkelijk storende en irritante geluidsverschillen op tv wanneer er weer eens een reclameblok komt. Ook de achtergrondmuziek bij gesprekken of interviews is uiterst hinderlijk. Binnen ons gezin hebben we er vaker bijna ruzie over! Sociale ontwrichting door geluidsoverlast!

Van: C.K.

Mijn buurman die verslaafd is aan schietspelen op zijn pc waarmee hij mij dagelijks niet alleen ergernissen en negatieve geluidstrillingen bezorgd, maar na anderhalf jaar ook een aangetoonde gehoorbeschadiging heeft bezorgd. Ik ben zeer bedroefd. Politie doet niets hieraan. Ik kan niet zomaar verhuizen. Tips om dit soort zaken aan te pakken zijn bijzonder welkom.

Van: C.K.

Geweldige site... schrijf mij maar in!

Van: M.v.T.

Wat een goed plan, dat stiltedorp.
Ik denk dat er veel belangstelling voor is, gezien de vele noodkreten om rust en stilte die ik op de Site of Silence ontvang.
Ik heb op http://start.at/silence in het eerste hoofdstuk (Stilte a.u.b.) een pagina toegevoegd, n.a.v. jouw site.
Ik ben zo vrij geweest om het krantenknipsel te gebruiken.
Verder heb ik bij "Hits met Stilte", subrubriek "geen hits" twee nummers van Sandy Nelson toegevoegd.
Hartelijk dank en veel succes in de strijd tegen lawaai!

Van: A.d.M.

Bewonder jullie moed iets dergelijks op touw te willen zetten.
Zelf heb ik vooral veel last van een 'steeds vanzelfspekender wordend' agressief verkeersgedrag van motorische weggebruikers (de door mij zogenoemde 'hengsterij'). En het willekeurig herrie maken in het openbaar in het algemeen - dit is meestal ook een vanzelfsprekend geworden vorm van sociaal verkeer, bij gebrek aan meer verfijnde, beschaafde vermogens en de voorwaarden hiervoor.
Voila, een hele pet vol, maar we laten elkaar weten dat we niet de enigen zijn, die zich wellicht steeds meer zouden kunnen gaan afvragen of zij dan niet helemaal normaal zijn, dat ik 'niet zo moet zitten zeuren over die herrie', het is immers nou eenmaal de realiteit.

Van: E.W.

Een mooi idee.
Ik werk mijn hele leven al tegen geluidshinder, wat op zich leuk werk is, maar weinig concreet resultaat oplevert (druppels op een gloeiende plaat, vechten tegen de bierkaai, etc.). Ik zal een link naar jouw site opnemen op http://geluid.pagina.nl, misschien ben je ook ge´nteresseerd in het webtijdschrift dat ik beheer, http://www.geluidnieuws.nl, je zou bijvoorbeeld een artikeltje kunnen insturen.... veel succes!

Van: J.M.

Een mooi initiatief!
Het gaat m.i. niet alleen om geen geluid, maar natuurlijk ook om mooie, natuurlijke en noodzakelijke geluiden die je wel wil horen. Anders zou je oordopjes in kunnen doen.
Veel succes!

verder Verder