Art Patches

Amiga-kunst

Als ik met de Amiga werk, is het resultaat altijd een verrassing. Terwijl ik vaak zonder enig vooropgezet idee aan het tekenen ga, komt er soms zomaar een persoon in beeld. Of een dier. Ook al kun je met het programma DeLuxePaint duizenden kleuren produceren, ik gebruik er bij voorkeur maar 16. Verder maak ik meestal gebruik van de optie om de kleuren transparant te maken. Op die manier krijg je verrassende effecten omdat de kleuren door de transparantie mengen tot een nieuwe kleur.

Textiel-kunst

Die gezichten die er uit mijn digitale pen rollen, hebben meestal een tamelijk uitgesproken karakter. Ze kijken brutaal of hooghartig de wereld in. Of ze zijn juist geheimzinnig en in zichzelf gekeerd. Soms vraag ik me af waar ze vandaankomen, die gezichten. Ze komen uit mijzelf voort maar ik maak ze niet volgens een plan. Ze ontstaan gewoon.

Amiga-kunst

Omdat ik ook met textiel werk, leek het me leuk om de portretten uit te voeren met lapjes. Het is moeilijk om dezelfde uitdrukking te maken in textiel. Het is materiaal dat een eigen karakter heeft. Het scherpe gaat er een beetje vanaf. Toch vind ik ze voldoende geslaagd om ze hier te laten zien.

Textiel-kunst

2008 Aafke de Wijk